Black Friday Deals

Als je producten wilt kopen met hoge kortingen, zijn de Black Friday deals ideaal om gebruik van te maken. Black Friday is een Amerikaanse feestdag waarop webwinkels hoge kortingen geven op verschillende producten. Deze feestdag komt dus oorspronkelijk uit Amerika, waar het altijd de dag na Thanksgiving is. 

Wanneer is Black Friday 2023? Thanksgiving valt daar altijd op donderdag, dus Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving. In Nederland kunnen we Black Friday dit jaar op 24 november. Wanneer start Black Friday? Black Friday start meestal iets eerder. Veel winkels beginnen op 17 november al en pakken door tot Cyber Monday, 27 november. 

Aangezien iedereen in Amerika op de donderdag van Thanksgiving vrij is, nemen veel mensen de vrijdag erna ook vrij om het weekend langer te maken. Deze dag is dan ideaal om te shoppen, dus maken de winkels er daar flink gebruik van. Sinds een paar jaren is Black Friday ook naar Nederland gekomen. Vooral de webshops maken hier gebruik van.

Black Friday deals 2023

In 2023 kunnen we weer mooie Black Friday deals verwachten. De beste Black Friday deals zijn dit jaar waarschijnlijk weer overal te vinden, maar we kunnen het meeste verwachten van de grote webshops. De Black Friday deals kunnen dit jaar weer erg veelzijdig zijn. Hoogstwaarschijnlijk krijgen we op verschillende manieren interessante deals om gebruik van te maken. 

Hierbij kunnen we interessante deals verwachten, zoals hoge kortingen, cashbacks en kortingscodes. We kunnen weer flinke kortingen en mooie prijsdalingen verwachten tijdens de Black Friday Week. Hoe deze deals uit gaan pakken, moeten we nog zien, maar elk jaar zijn er weer mooie kortingen.

Waarom is Black Friday zo aantrekkelijk om te shoppen?

Black Friday is de dag waarop iedereen op koopjesjacht gaat. Het is ook een daadwerkelijke jacht, want als je een koopje hebt gevonden, moet je snel zijn. Zowel online als in de fysieke winkels is er een storm aan mensen die alle koopjes zo snel mogelijk willen hebben. Iedereen tuimelt over elkaar heen om de beste producten te kopen voor een zo laag mogelijke prijs, maar waarom is Black Friday zo aantrekkelijk om te shoppen?

Het kopen van producten met hoge kortingen is iets wat voor de meeste mensen voor veel voldoening zorgt. We vinden het heerlijk om de hoogste korting te krijgen. Het is ook gewoon erg voordelig om met Black Friday te shoppen, want de Black Friday aanbiedingen zien er eigenlijk altijd wel goed uit.

Welke winkels doen aan Black Friday?

Verschillende winkels doen mee aan Black Friday. Aangezien Black Friday een dag is waarop iedereen gaat shoppen, is het ook voor winkels aantrekkelijk om mee te doen. Met name de grote webshops doen graag mee aan Black Friday. Deze webshops kunnen verschillende producten verkopen met aantrekkelijke Black Friday korting. Hieronder staat een lijstje met winkels die je in de gaten moet houden tijdens Black Friday: 

 • Bol.com
 • Wehkamp
 • Amazon
 • Mediamarkt

Het maakt niet uit wat voor producten je zoekt, tijdens Black Friday is bijna alles wel met korting te vinden. Kijk daarom zelf ook nog verder naar winkels met een aantrekkelijke Black Friday sale. Hierdoor kun je de beste kortingen vinden om gebruik van te maken.

Populaire productcategorieën voor hoge kortingen met Black Friday

Tijdens een Black Friday sale kun je verwachten dat er een aantal productcategorieën zijn die boven de anderen uitsteken. Sommige van deze categorieën waren te verwachten bij een feestdag als Black Friday, maar er zitten ook een aantal onverwachte categorieën tussen. Hieronder staat een lijstje met de populairste productcategorieën:

 • Televisies: Het was te verwachten dat televisies bovenaan staan op de lijst met populaire productcategorieën. Televisies zijn normaal gesproken erg duur, dus de extra korting tijdens Black Friday is voor de meeste mensen wel welkom. Voor webshops zijn televisies ook makkelijk om hoge kortingen op te bieden. 
 • Smartphones: Smartphones worden ook enorm veel gekocht tijdens Black Friday. Qua smartphones wil iedereen altijd het nieuwste van het nieuwste hebben. Daarom staan de smartphones ook in dit lijstje. Voornamelijk de nieuwe iPhones zijn tijdens Black Friday erg populair. 
 • Laptops: Tegenwoordig heeft iedereen een laptop nodig. Daarom worden laptops ook veel gekocht tijdens Black Friday. Voor scholieren zijn deze erg belangrijk, maar werk wordt ook steeds vaker op de laptop gemaakt. De Black Friday deals zijn dan ideaal om een laptop te kopen. 
 • Koptelefoons: Iedereen wil tegenwoordig goede audio om naar te luisteren. Er zit een groot verschil tussen de kwaliteit van koptelefoons, waardoor iedereen met Black Friday korting direct de beste wil kopen. 
 • Tablets: Als vervanger voor een laptop zijn tablets steeds populairder. Daarom wil iedereen tijdens Black Friday zo snel mogelijk een tablet kopen. 
 • Smartwatches: Tegenwoordig zijn de normale horloges niet meer in de mode. Iedereen wil een smartwatch hebben. Aangezien deze best prijzig kunnen zijn, is de Black Friday sale hier ideaal voor. 

Vooral de productcategorieën waar hoge kortingen op zitten, zijn erg populair tijdens Black Friday. Dit is ook te verwachten, want iedereen wil de beste producten voor de laagste prijs tijdens de Black Friday deals.

Hoe slim inspelen op Black Friday?

Als je gebruik wilt maken van Black Friday, is het wel zo handig om hier slim op in te spelen. Gelukkig hoeft het niet lastig te zijn om dit te doen. Vooral als je weet op welke manieren je goed in kunt spelen, is het mogelijk om het meeste uit de kortingen te halen. Hieronder staan een aantal tips om slim in te spelen op Black Friday:

 • Kies een product, geen winkel: Als je een bepaald product voor ogen hebt dat je wilt kopen, is het belangrijk om te kiezen voor een product en niet voor de winkel. Als je alleen op de winkel gefocust bent, is de kans groot dat je hogere korting bij een andere winkel mis gaat lopen. 
 • Kijk van tevoren wat je wilt hebben: Het kan geen kwaad om van tevoren een lijstje te maken met producten die je wilt hebben tijdens Black Friday. Hierdoor kun je gericht zoeken naar de specifieke producten die je wilt hebben. 
 • Richt je niet alleen op online shoppen: Ondanks dat het aantrekkelijk lijkt om online te shoppen, moet je je hier niet alleen op focussen. Ook het shoppen in de fysieke winkels kan ervoor zorgen dat je hoge kortingen kunt krijgen. Sommige Black Friday aanbiedingen gelden alleen in de fysieke winkels. 
 • Kies bij mode alleen voor kortingen boven de 40%: Tijdens de Black Friday deals kan het erg aantrekkelijk lijken om te kiezen voor mode, maar dit is het niet altijd. Bij mode is het belangrijk om altijd voor kortingen boven de 40% te kiezen. Vaak zijn er kortingen tot en met 70% te vinden op mode. 

Laat jezelf niet gaan: Je moet het koopjes zoeken niet te ver nemen. Voordat je iets koopt, is het belangrijk om na te denken of je het wel vaker gaat gebruiken. Zo niet, kun je het beter laten.

Black Friday Week: wat is dit?

Rondom Black Friday is tegenwoordig een hele week te vinden met kortingen. Deze week wordt ook wel de Black Friday Week genoemd. Ondanks dat het Black Friday Week heet, worden de Black Friday aanbiedingen meestal nog een paar dagen langer vastgehouden. In totaal duurt de Black Friday Week meestal 10 dagen. Deze begint dit jaar op vrijdag 17 november en loopt door tot Cyber Monday op 27 november. Tot die tijd kun je de Black Friday korting gebruiken. 

Hoe lang is Black Friday?

Black Friday duurt over het algemeen 10 dagen. Er zijn bedrijven die de korting minder lang vasthouden, maar meestal kun je 10 dagen verwachten. Hierdoor kun je 10 dagen lang gebruik maken van de hoogste kortingen. Met de tips in dit artikel kun je hier het meeste uithalen!